Gratis verzending vanaf €35
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
Duurzaam & BPA vrij
25% korting op tweede fles

Sport waterflessen en drinkflessen

Filters

Meer
Sport drinkfles

Essentieel tijdens het sporten is het drinken van water. Door het transpireren verlies je vocht en dat tekort dient aangevuld te worden, dit kun je eenvoudig doen met een sport drinkfles. Als je namelijk een vochttekort hebt gaan je prestaties achteruit en daarom is het aan te raden een sport drinkfles mee te nemen.. Maar waarom is dit eigenlijk? Water is belangrijk voor je bloed. Krijg je te weinig water binnen dan wordt je bloed dikker en stroomt het minder goed door. Voedingsstoffen worden hierdoor minder goed afgevoerd naar je spieren. Behalve dat water goed is voor je bloed houdt water ook je lichaam op temperatuur en zullen je hart en vaten je dankbaar zijn. Drink daarom voor, tijdens en na het sporten voldoende water. Met een sport waterfles bij de hand kun je dit optimaal bijhouden.

 

Verschillende soorten sport waterflessen

Tijdens het sporten kun je verschillende soorten sport drinkflessen gebruiken. Een waterfles met rietje is handig omdat je de fles niet hoeft te kantelen, daarin heb je de optie om er één te nemen die van roestvrijstaal of tritan is. Tritan is een licht en sterk materiaal waardoor je amper merkt dat je de sport drinkfles met je mee hebt, ook zit er een extra luchtgat in deze flessen zodat je vloeiend kunt drinken. Een rvs drinkfles houd je water of andere drankje lang koud en warm. Ideaal als je wilt dat je water koud blijft en niet lauw wordt. De PRO waterflessen hebben of een extra dop met rietje of met een extra sportdop, beide zijn ideaal tijdens het sporten. De design sport waterfles heeft een smalle drink opening met een losse dop die je eraf draait. De sport waterfles met fruitfilter zijn het meest geschikt tijdens het sporten. Ze zijn gemaakt van Tritan en daardoor zeer sterk en licht. Houd deze lichte sport drinkfles in je hand of neem hem mee in je tas zonder enige moeite. Deze sport waterfles heeft een smalle drinkopening met een dop die extra afsluitbaar is. Je kunt fruit toevoegen om smaak aan je water te geven, de fruitfilter zorgt ervoor dat de opening niet blokkeert.

 

Milieuvriendelijke sport drinkflessen

Kies een sport drinkfles uit ons assortiment om je steentje bij te dragen aan het milieu. Tritan en roestvrijstaal zijn materialen die milieuvriendelijk zijn. Eerstgenoemde, Tritan, is een materiaal dat afkomstig is uit de Verenigde staten en wordt geproduceerd door Eastman Chemical Company. Het is vergelijkbaar met plastic, het is namelijk doorzichtig en heel licht. In veel plastic producten zoals plastic flesjes die je koopt in de supermarkt of bij het benzinestation zit het stofje BPA die schadelijk kan zijn voor je gezondheid als je dat veel binnen krijgt. Tritan is BPA vrij, het grote voordeel is dat het materiaal ontzettend sterk is. Je kunt het niet indeuken waardoor je de sport drinkfles stevig vasthoudt. Het oogt daarnaast ook luxer. Alle sport waterflessen zijn herbruikbaar, het enige wat je dient te doen is deze af en toe schoonmaken. Zo heb je altijd water of een ander drankje bij de hand en help je het milieu een handje om niet meer gebruik te maken van plastic flesjes die je eenmalig gebruikt.

 

Gezonde lifestyle

Een sport drinkfles helpt je om gezond te leven. Met een waterfles naast je drink je automatisch meer en daardoor krijg je dagelijks voldoende water binnen. Als je dit structureel doet voorkom je gezondheidsklachten. Het is verbazingwekkend hoeveel effect water heeft op je gezondheid. Je brein gaat er onder andere op vooruit waardoor je beter kunt nadenken. Ook je nachtrust heeft er baat bij. Je zult merken dat je energieker bent door de dag heen, dit zorgt er weer voor je prestaties op alle vlakken vooruit gaan. Ideaal als je in de avond nog wilt sporten. Er gaat minimaal een halve liter in een sport drinkfles waardoor je precies weet wanneer je voldoende water binnen hebt gekregen.

 

Onderhoud van je sport waterfles

Om je sport waterfles in goede conditie te houden is het van belang deze goed te onderhouden. Voor het eerste gebruik maak je de fles eerst schoon met afwasmiddel en een afwasborstel, dit proces kun je een paar keer herhalen. Het heeft de voorkeur om de flessen schoon te maken met de hand. De vaatwasser beschadigd vaak de coating van de fles na een tijdje. Voor een langere levensduur is het dus aan te raden afwasmiddel te gebruiken en dit regelmatig te doen zodat je drinkfles schoon blijft. Het is belangrijk dat je alles open laat opdrogen, dit betekent dat je de fles niet omkeert en dat je de dop eraf laat. Als je de sport waterfles opbergt is het advies de dop eraf te laten. Op deze manier ontstaan er geen schimmels en bacteriën. Wil je nog meer informatie? Op onze onderhoudspagina vind je alles wat je moet weten.

 

Lees meer
Lees minder
Gratis verzending vanaf €35
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
Duurzaam & BPA vrij
25% korting op tweede fles
Dit product is op dit moment helaas uitverkocht. Laat je e-mailadres hieronder achter en je ontvangt vanzelf een berichtje van ons als het product weer op voorraad is. We sturen je geen andere mails.