Gratis verzending vanaf €35
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
Duurzaam & BPA vrij
25% korting op tweede fles

RVS drinkfles schoonmaken

Om je waterfles lang in goede conditie te houden is het is belangrijk om je waterfles van roestvrijstaal regelmatig schoon te maken. We raden aan om de fles met een afwasborstel en afwasmiddel schoon te maken. Op deze manier blijft de coating van de fles langer mooi.

 • Vóór eerste gebruik
  Voor het eerste gebruik is het aan te raden de fles schoon te maken met warm water en afwasmiddel. Laat de fles open opdrogen en sluit deze niet af bij het opbergen.

 • Regelmatig (dagelijks)
  Maak de drinkfles schoon met een afwasborstel en warm water en afwasmiddel. Laat de fles vervolgens open opdrogen en draai de dop niet op de fles bij het opbergen.

 • Intensief (1 á 2 keer per maand)
  Doe een beetje baking soda in de waterfles, voeg heet water toe en draai de dop erop. Laat de fles een paar uur staan (of de hele nacht) gooi vervolgens de inhoud weg en spoel de fles goed af met heet water. Als alternatief kun je ook twee theelepels zout in de fles doen in plaats van de baking soda. Schud af en toe goed en laat ook minimaal een paar uur staan.

 • Grondige reiniging
  Voor een volledige reiniging maak je de doppen en eventueel rietjes ook schoon. Dit kan in de vaatwasser of met zeep en warm water. Als je andere drankjes drinkt dan water is het raadzaam de dop of rietje vaker te spoelen. Na het reinigen berg je de dop of rietje los van de fles op.

 • Gebruik na het schoonmaken
  Let op: zorg dat alles volledig is opgedroogd voordat je de delen weer in elkaar zit.

Wat moet je nog meer weten?

 1. Doe de fles niet in de oven
 2. Gebruik de fles niet in de magnetron
 3. Doe de fles niet in de vriezer
 4. Gebruik de fles niet op het fornuis om mee te koken
 5. Vul de fles niet te vol met water
 6. Houd de fles met hete vloeistoffen buiten het bereik van kinderen
 7. Liever niet in de vaatwasser plaatsen
 8. Niet schoonmaken met agressieve chemicaliën
Gratis verzending vanaf €35
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
Duurzaam & BPA vrij
25% korting op tweede fles
Dit product is op dit moment helaas uitverkocht. Laat je e-mailadres hieronder achter en je ontvangt vanzelf een berichtje van ons als het product weer op voorraad is. We sturen je geen andere mails.