Gratis verzending vanaf €35
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
Duurzaam & BPA vrij
25% korting op tweede fles

Glazen waterfles schoonmaken

Het onderhouden van je glazen waterfles is belangrijk zodat deze vrij blijft van schimmels/bacteriën en daardoor lang in goede conditie blijft. Je kunt de fles in de vaatwasser plaatsen maar het is aan te raden om de fles schoon te maken met een afwasborstel en afwasmiddel. 

 • Vóór eerste gebruik
  Voor het eerste gebruik is het aan te raden de fles schoon te maken met warm water en afwasmiddel. Laat de fles open opdrogen en sluit deze niet af bij het opbergen.

 • Regelmatig (dagelijks)
  Stop de fles in de vaatwasser of maak deze schoon met warm water en afwasmiddel. Laat de fles vervolgens open opdrogen. Draai de dop niet op de fles bij het opbergen.

 • Intensief (1 á 2 keer per maand)
  Doe een beetje baking soda in de waterfles, voeg warm water toe en draai de dop erop. Laat de fles een paar uur staan (of de hele nacht) gooi vervolgens de inhoud weg en spoel de fles goed af met heet water. Als alternatief kun je ook twee theelepels zout in de fles doen in plaats van de baking soda. Schud af en toe goed en laat ook minimaal een paar uur staan.

 • Gebruik na het schoonmaken
  Let op: zorg dat alles volledig is opgedroogd voordat je de delen weer in elkaar zit.

Wat moet je nog meer weten?

 1. Niet geschikt voor in de magnetron
 2. Doe de fles niet in de vriezer
 3. Vul de fles niet te vol met water
 4. Niet schoonmaken met agressieve chemicaliën
Gratis verzending vanaf €35
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
Duurzaam & BPA vrij
25% korting op tweede fles
Dit product is op dit moment helaas uitverkocht. Laat je e-mailadres hieronder achter en je ontvangt vanzelf een berichtje van ons als het product weer op voorraad is. We sturen je geen andere mails.